Навіщо укладати трудовий договір з нянею?

20.08.2021 09:48

Договір з нянею скачати зразок, шаблон Сучасний розвиток диктує умови, за яких жінка не тривалий час перебуває у декретній відпустці та продовжує працювати і бути соціально активною. Для виконання поставлених завдань їй доводиться залучати няню по догляду за дитиною. Саме на етапі залучення виникає питання: Чи потрібен трудовий договір з нянею?

Багато хто намагається уникнути паперової метушні, оскільки це займає багато часу та сил. Однак, трудовий договір з нянею виступає додатковою гарантією та стимулом, щоб обидві сторони притримувались своїх домовленостей у майбутньому.

Популярна історія з практики: коли сторони договору знайомляться, то намагаються показати свої найкращі сторони, але в процесі виявляється, що не все так ідеально. Плюс до цього усні домовленості — це усні домовленості, які можна забути, неправильно або по-різному зрозуміти. Тут також криється велика кількість причин для конфліктів. Тому, без трудового договору з нянею ніяк.

Що прописується у трудовому договорі з нянею:
(1) прийняття на роботу;
(2) графік роботи. Термін договору;

Наприклад:

«Цей Договір укладається на наступний термін: _______________. Якщо термін Договору закінчено, а Працівник продовжує виконувати свої обов'язки, вважається, що такий Договір автоматично продовжений на невизначений термін.

Датою першого робочого дня вважається __________________.

Для Працівника встановлюється наступний графік роботи: ____________. При цьому тривалість робочого тижня становить ________ (________) годин.

Вихідними днями Працівника вважаються наступні дні - ______________, однак за окремою домовленістю Сторін вихідні дні можуть бути змінені.»


(3) права та обов'язки сторін
(4) робочий час та час відпочинку;

Наприклад:

« Щорічна оплачувана відпустка

Працівникові за цим Договором надається щорічна оплачувана відпустка у розмірі ________ (________) календарних днів.

Працівник повинен попередити Роботодавця про свій намір вийти у відпустку не пізніше, ніж за ________ календарних дні до запланованої дати відпустки.

За невикористану щорічну оплачувану відпустку Працівник отримує грошову компенсацію в повному обсязі.

Інші види відпусток

Працівникові може бути надано додаткову відпустку без збереження за ним заробітної плати, в разі настання поважних причин (далі "Неоплачувану відпустку").

Тривалість і періодичність надання неоплачуваної відпустки встановлюється в кожному конкретному випадку залежно від поважності причини (обставини) для такої відпустки, а також за окремим попереднім погодженням з Роботодавцем.»


(5) відповідальність;
(6) припинення і зміна договору;
(7) заключні положення.

Чому  трудовий договір, а не цивільно-правовий договір? Трудовий договір дозволяє більш детальніше прописати питання робочого часу та відпочинку, урегулювати питання відпустки, порядку оплати тощо. Одним словом маневрів у трудовому договорі значно більше. З приводу оподаткування додаткових обов’язків у роботодавця, в даному випадку одного з батьків, не виникає. Оскільки няня зобов’язана самостійно сплатити всі податки та збори, а також подати річну декларацію.


Бережіть свої нерви, укладайте трудовий договір з нянею. А ще ми завжди кажемо, що договір — це просто. І це не перебільшення, бо і справді просто із theDoc.

Шаблон трудового договору з нянею можна придбати за наступним посиланням: https://thedoc.com.ua/document/dogovir-60ba699407470

Завантажуйте потрібний договір коли завгодно, де завгодно та для чого завгодно.

Потрібна допомога?

Напишіть нам у Телеграм, якщо Вам необхідна допомога з пошуком