Продажа аккаунта в соцсети

31.05.2022 21:58

1 хв

Автор: Ірина Марчук

Ні для кого не є секретом, що одні люди в соцмережах заробляють, а інші - просто приємно проводять час. Поки хтось скролить ленту в Instagram, інший продає послуги та товари.

Основна цінність акаунту - це його підписники та контент. Не дарма інфлюенсери та комерційні акаунти переймаються кількістю фоловерів та лайками, від яких, зазвичай, залежить отримання доходу.

А раз акаунт - це джерело доходу, то виникає попит і його можна продати іншим фізичним особам або компаніям.

Що потрібно знати?

1) акаунт в соцмережах - віртуальний актив. Пояснюю: його можна продати або взяти кредит під заставу, внести в статутний капітал компанії. Одним словом це як предмет, правда в нематеріальному світі.

2) власником акаунту є той, хто має пароль і логін та контролює контент та монетизацію.

3) не всі соцмережі дозволяють продаж акаунтів. До прикладу Instagram не дозволяє продаж акаунтів, однак YouTube, Telegram не проти таких дій.

4) вирішили продати акаунт - підпишіть договір. 

5) пам’ятайте, що в договорі слід урегулювати питання щодо торгівельних марок, авторського права (тексти до постів хтось написав, значить в них є автор), отримати дозвіл від осіб на використання зовнішності та імен. Правда цей список є трішки більшим, бо юристи завжди переймаються ризиками, які можуть виникнути після підписання договору. Тому краще звернутись до професіоналів.

6) продаж акаунту - це дохід, з якого потрібно заплатити податки. Наразі такого обов’язку не має, закон не прийнятий, але думаю скоро це питання буде вирішене. Просто не забуваємо про цей нюанс.

Ну і на останок: щоб бути свідомим громадянином - потрібно знати свої права та обов’язки, а без базових знань в сфері права - це не можливо.

Тому не лінимось, читаємо наш блог та соціальні мережі

Все буде Україна!

Загружайте нужный договор когда угодно, где угодно и для чего угодно.

Нужна помощь?

Напишите нам в Телеграмм, если Вам необходима помощь с поиском